PLNT

PLNT | Website

PLNT.be

PLNT is een Vertical Farm waar bladgroenten en kruiden veel meer voordelen hebben ten opzichte van de traditionele en biologische landbouw. De teelt van PLNT is het hele jaar van een goede kwaliteit en is extreem milieuvriendelijk. De kruiden en bladgroenten worden rechtstreeks van de Vertical Farm bezorgd.

Cliënt

PLNT

Project

Website

Opgeleverd

back-end development, design, front-end development

Teamleden

Martijn Prins, Björn Valk, Albert Smit, Menno Visser

Achtergrond

Bij PLNT wordt er rekening gehouden met het ideale klimaat door middel van moderne technologie. Elk klimaat wordt hiermee nagebootst om de beste smaak van kruiden en bladgroenten te krijgen zonder dat ze ergens mee bespoten worden. PLNT werkt in de hoogte (Vertical Farming), zodat er op een veel kleinere oppervlakte een veel grotere opbrengst gerealiseerd kan worden als traditionale landbouw. Ze leveren vers en werken CO2 neutraal. Daarnaast wordt het water hergebruikt en draait de Vertical Farm op 100% groene energie. Als restaurant kan je deelnemen aan de Vertical Farm waarbij je kunt bepalen hoeveel plantjes je wilt ontvangen en wat je wilt telen, waarna ze bij het restaurant bezorgd worden.

Opdracht

Het ontwikkelen van een overzichtelijke website om PLNT goed te kunnen presenteren waarbij de voordelen van PLNT en de selectie van de gewassen centraal staan. Qua design is het vooral belangrijk om het clean te houden.

Projectaanpak

PLNT heeft een sterke huisstijl met mooie visuals en illustraties die we als inspiratie hebben gebruikt voor de website. Het doel was om het design clean en duidelijk te maken, met veel visuals en illustraties, waarbij er rekening is gehouden met de hedendaagse technieken.

Dit is de tweede website die wij hebben gebouwd in het WordPress 5 Gutenberg framework. Voor deze website is er gekozen voor het gebruik van SVG images (Scalable Vector Graphics). Deze zijn op de voordelenpagina en op de voor restaurants pagina in werking te zien.

Daarnaast is er gekozen voor een plugin die ervoor zorgt dat Sass gecompileerd wordt naar CSS via WordPress. Hierdoor hoeft er niet een speciaal preprocessor programma gedownload te worden en zijn wij niet gebonden aan onze eigen computer om Sass te kunnen compileren.

Verder is er aan de website een functie toegevoegd die bij het uploaden direct een resize en compressie doet, zodat PLNT afbeeldingen van kan uploaden zonder die eerst te comprimeren. Het systeem vangt dit vervolgens af en zorgt ervoor dat de bezoekers van de website een korte laadtijd hebben omdat plaatjes automatisch geoptimaliseerd worden.

De fase 1 van de PLNT website is nu afgerond, maar in de toekomst zal hij door ons nog verder door ontwikkeld worden.

Vers, smaakvol en extreem milieuvriendelijk

bezoek de website

deel deze case via facebook of twitter

Westerhaven 13-1
|| 9718 AW Groningen

info@byyoursite.nl | 050 588 54 50