Horeca helpt de zorg

ZPN, Sigra | Website

Horecahelptdezorg.nl

Nu Nederland wederom wordt overspoeld door het coronavirus, kunnen zorgorganisaties in Groningen, Friesland en Drenthe alle personele hulp goed gebruiken. Op deze website komt het aanbod van horecapersoneel en horecaondernemers en de vraag van zorgorganisaties in de regio samen. Horecapersoneel kan worden ingezet om niet-zorgtaken van zorgpersoneel over te nemen. Daarnaast kan horecapersoneel het zorgpersoneel ontzorgen en ontvangen. Horeca helpt de zorg is een initiatief van de Noord Nederlandse Coöperatie van Zorgorganisaties (NNCZ). ZorgpleinNoord heeft het initiatief overgenomen om voor de hele noordelijke regio de matching tussen horecapersoneel en- ondernemers en zorgorganisaties te verzorgen.

Horecahelptdezorgnoordholland.nl

Sigra en SVBZ hebben het initiatief overgenomen om voor Noord-Holland de matching tussen horecapersoneel, horecaondernemers en zorgorganisaties te verzorgen. Hiervoor is een tweede website ontwikkeld.

Cliënt

ZPN, Sigra

Project

Website

Opgeleverd

back-end development, design, front-end development

Teamleden

Alies Hoff, Björn Valk, Evert Kuipers,Martijn Prins

Opdracht

Het ontwikkelen van een nieuwe website waar horecaondernemers, horecapersoneel en zorginstellingen zich kunnen aanmelden om ervoor te zorgen dat horecapersoneel aan de slag kan in de zorg. Hierdoor helpt het horecapersoneel mee aan de oplossing van een sociaalmaatschappelijk vraagstuk en worden de personeelskosten van horecaondernemers gedrukt.

Projectaanpak

We hebben gekozen voor het CMS WordPress, omdat de website snel opgeleverd moest worden. Dit CMS heeft ons de ruimte geboden om in korte tijd een goede website te bouwen die snel live gezet kon worden. Doordat er snel gehandeld moest worden, is de website in hele korte tijd (max. 2 dagen) ontwikkeld. We hebben de website vormgegeven, technisch gerealiseerd en gereleased.

De opdrachtomschrijving was bij aanvang van het project zeer summier, namelijk om een website realiseren die mensen zou acitveren om vanuit de horeca (tijdelijk) in de zorg te gaan werken. Zodoende zijn we gestart met de vormgeving, het logo en het beeldmateriaal. In de tussentijd hebben we bepaald hoe de website eruit moest komen te zien, over welke functionaliteit de website moest beschikken en gelijktijdig hebben we de set-up uitgevoerd. Direct hierna zijn we gestart met de technische realisatie. Elke 1,5 uur hebben we een korte update meeting gehouden om de status te checken en vragen te beantwoorden. Uiteindelijk hebben we binnen twee dagen de website kunnen previewen aan onze klanten en erna live kunnen zetten.

Horeca helpt de zorg

bezoek de website

deel deze case via facebook of twitter

GGZ Noord

GGZ Noord bestaat uit alle samenwerkende noordelijke GGZ-organisaties. Zij bundelen samen hun krachten. Op de website van GGZ Noord worden verhalen verzameld over de geestelijke gezondheidszorg, maar leren mensen ook meer over het vak en krijg je inkijkjes in de dagen van zorgprofessionals en cliënten.  Daarnaast worden op de website vacatures gedeeld.

Westerhaven 13-1
|| 9718 AW Groningen

info@byyoursite.nl | 050 588 54 50