Wat maakt een werkgever voor jou de moeite waard?

Sander | 17 juli 2019

Wat maakt een werkgever jou de moeite waard? Is dat het lonkende salaris, wetend dat je pensioen kunt opbouwen, dat er in de middag lunch voor je klaar staat, dat er vele vette bedrijfsuitjes worden georganiseerd of lijkt het je helemaal geweldig om onderdeel uit te maken van het product dat ze aan het bouwen zijn? Je zult er zelf ongetwijfeld nog een hele waslijst bij kunnen bedenken van wat jij allemaal zoekt in een bedrijf.

Schetsen van jouw ideale werkomgeving

Wat moet een bedrijf mij bieden, zodat ik er graag wil werken? De keywords die ik toepas zijn kwaliteit van code, unit-testing, code review, OTAP (ontwikkelstraat), persoonlijke ontwikkeling en teambuilding. Mijn passie is programmeren en ik hecht veel waarde aan het realiseren van kwalitatieve code, denk hierbij aan design patterns, unit testing en code review. Een eis die ik voor mezelf had gesteld, was dat er in ieder geval een senior aanwezig is waarvan ik feedback kan ontvangen en met wie ik kan sparren. Hierdoor leer ik weer nieuwe aspecten kennen voor het bouwen van applicaties. Met dit beeld van mijn ideale werkomgeving ben ik mij gaan oriënteren op een nieuwe baan.

Hoe ben ik bij ByYourSite gekomen en hoe heb ik mijn keuze gemaakt?

Mijn naam is Sander Romkes en ik werk als back-end developer bij ByYourSite. Iets meer dan twee maanden geleden begon mijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging. Hiervoor heb ik, zoals veel developers, mij gewend tot LinkedIn en in no-time meldde zich een recruiter die zei de perfecte werkgever voor mij te hebben. Je kunt vast wel raden welk bedrijf hij daarmee bedoelde.

Ontwikkelen als progammeur en persoonlijke ontwikkeling

Waarom heb ik de bewuste keuze gemaakt voor ByYourSite? Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging en een plek waar ik mezelf verder kan ontwikkelen als programmeur, maar ook op persoonlijk vlak. Het eerste kennismakingsgesprek was met Evert en Alies. Tijdens dit gesprek vertelden zij alles over de werkwijze van het bedrijf, de projecten, mijn nieuwe collega’s en de mogelijkheden om mij persoonlijk te ontwikkelen door middel van coaching en opleidingen. Dit gaf mij direct het beeld van een strak en gestroomlijnd bedrijf dat mij een uitdagende nieuwe baan en omgeving kon bieden en een bedrijf waar veel aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling. Zo heb ik nieuwe contacten opgebouwd binnen het bedrijf en heb ik een gehele nieuwe werkwijze binnen het ontwikkelteam ondervonden.

Techniek binnen ByYourSite

Tijdens dit gesprek kwam uiteraard mijn passie voor programmeren ter sprake en dat ik streef naar het neerzetten van kwalitatieve code waarop zij aangaven dat ik dan bij ByYourSite op de juiste plek was. Dit is de afgelopen twee maanden bevestigd en blijkt bijvoorbeeld uit verschillende vlakken van het ontwikkelproces.

Zo doet ByYourSite ook aan design patterns. Ik ben o.a. MVC, ORM, observer pattern, helpers tegengekomen. Voor degenen die hier niet mee bekend zijn, zal ik het kort toelichten. Patterns zijn, zoals de Engelse benaming al aangeeft, patronen. Deze patronen hebben hun eigen logica wat bij elke programmeur wel bekend mag zijn. Dit zorgt ervoor dat als je een benaming van een folder- class- of functienaam leest,  een programmeur direct een beeld heeft van wat het stukje code doet zonder de code in te moeten duiken om daar achter te komen.

Binnen ByYourSite wordt er ook gebruikgemaakt van het framework Laravel, Drupal en WordPress en nog wat verschillende packages en plugins die je van een internetbureau mag verwachten. Waarom zou je verschillende frameworks gebruiken, terwijl je dat ook gewoon met jouw vertrouwde framework kunt doen? In mijn geval is dat Laravel. Dat is omdat je ook geen kanon gebruikt om een vlieg te doden. Als je een simpele applicatie ontwikkelt, die vaak op zichzelf staat, dan neig je al gauw naar WordPress of Drupal. Deze frameworks hebben hun eigen gebruikersbeheer al ingebouwd en daarmee kun je vrijwel direct aan de slag. Bij complexere applicaties kies je juist voor een framework als Laravel, omdat ze meer uitgekleed zijn waardoor je het geheel naar eigen wens kunt opbouwen.

Naast het code stampen en het kiezen van frameworks en packages, is de kwaliteit van de code waarborgen erg belangrijk. Dit doe je door het testen van code, het doen van code reviews en het hanteren van een ontwikkelstraat. Lang niet alle bedrijven doen dit, omdat het vrij complex is, maar ByYourSite doet dit wel omdat wij de kwaliteit van onze diensten erg belangrijk vinden.


Ben je net als Sander ook op zoek naar een ideale werkomgeving waar je je op verschillende vlakken als programmeur kunt ontwikkelen? En heb jij ons ook wat te bieden? Dan kun je altijd contact met ons opnemen voor een kennismakingsgesprek via 050 588 5450.

even overleggen?

050 588 54 50 info@byyoursite.nl
Westerhaven 13-1 || 9718 AW Groningen

info@byyoursite.nl | 050 588 54 50