Stage lopen bij ByYourSite: Esmee Kramer Junior Game Designer

Stagiair | 26 oktober 2018

Mijn naam is Esmee Kramer en ik zit op dit moment in het derde en laatste jaar van mijn opleiding Media en Vormgeving aan het Noorderpoort. Voor deze opleiding kan je kiezen uit drie verschillende uitstroomrichtingen. Als mensen mij vragen wat ik doe, zeg ik vol enthousiasme dat ik een game artist ben. Maar wat doet een game artist nou eigenlijk?

Wat voor team zit er achter het maken van een game?

Zonder dat we erbij nadenken zit er achter bijna elke gemaakte game een heel team dat ervoor zorgt dat alles van de game goed werkt en het hele plaatje klopt. Zo zijn er de game designers, dit zijn de mensen die beginnen met het daadwerkelijke idee van een game. Designers houden zich bezig met de gameplay en zorgen ervoor dat een game leuk is om te spelen. Daarnaast zijn er nog de programmeurs die het meest achter de schermen werken en ervoor zorgen dat alles goed werkt en dat de game soepel verloopt. En daarbij komen ook nog de game artists die het idee van de designers omzetten in een visueel beeld. Op deze manier zorgen ze ervoor dat de game de juiste look en feel krijgt.

Nu begint het al wat duidelijker te worden wat een game artist precies doet, maar hieronder zal ik nog wat meer ingaan op de details ervan.

Hoe ziet een project er voor mij uit?

Op dit moment werk ik mee aan een superleuk project wat helemaal bij mijn eigen stijl past. Ik help bijvoorbeeld nu mee met het bedenken en maken van nieuwe levels. Elk level heeft een eigen sfeer, maar de uitdaging is om bij alle levels wel dezelfde stijl en kleuren aan te houden. Verder maak ik een aantal assets (objecten die de game aankleden) die in de levels geplaatst kunnen worden. Dit doe ik om alles net wat meer aan te kleden, maar ook om het spel wat moeilijker te maken en de speler wat meer uitdaging te bieden.

Wat voor programma’s gebruik ik?

Op dit moment gebruik ik vooral Photoshop om in te tekenen, Blender om in 3D te modelen en Unity om uiteindelijk alles in een scene te stoppen. Maar zelfs in 2018 teken ik ook nog heel veel op notitie blaadjes!

 

Wat wil ik later gaan doen?

Tegenwoordig worden er steeds meer spellen gemaakt en zie je dat “gamification” steeds populairder wordt. Gamification houdt in dat je spelelementen verwerkt in een normale omgeving, om het interessanter te maken en zo mensen te motiveren. Het bedenken van zulke spelelementen, bij misschien de meest saaie dingen, lijkt mij super interessant en leuk om te doen. Hierdoor kan je mensen op een andere manier de wereld laten beleven en plezier laten halen uit kleine dingen.

 

even overleggen?

050 588 54 50 info@byyoursite.nl
Westerhaven 13-1 || 9718 AW Groningen

info@byyoursite.nl | 050 588 54 50