Stage lopen bij ByYourSite: Noah Korthals Junior Game Designer

Stagiair | 13 november 2018

Mijn naam is Noah Korthals en ik zit in het derde jaar van de opleiding Media en Vormgeving aan het Noorderpoort. Als game artist heb je vaak veel taken die meestal verdeeld worden over verschillende mensen. Die mensen hebben zich vaak gespecialiseerd in hetgeen ze mee bezig zijn. Hierbij kan je denken aan concepting, modelling, texturing, riggen, etc. Wat ik het allerleukste vind om te doen is animeren. Hierin zou ik dan ook graag in willen groeien en specialiseren. In de eerste week van mijn stage bij ByYourSite heb ik een character met een loop animatie gemaakt. In dit blog ga ik daar graag wat meer over vertellen.

Concept

We beginnen bij het begin en dat is natuurlijk een idee bedenken. Mijn idee was om als character een beer te maken. Ik wilde deze redelijk simpel houden en niet al te realistisch maken. Ik heb hiervoor een modelsheet gemaakt en daarna ben ik gelijk bezig gegaan met modellen.

Modellen en texturen

Bij het modellen is het een kwestie van goed je modelsheet volgen en eventueel referenties opzoeken voor de anatomie. Voor een ‘cartoonish character’ maakt de anatomie niet erg veel uit, maar omdat ik mijn beer wel normale proporties wilde geven, heb ik ook goed naar referenties gekeken. Bij het modellen is het slim om alvast te gaan nadenken over de gewrichtspunten van je model. Dit is belangrijk, omdat bijvoorbeeld een knie of een elleboog er bij het animeren erg onnatuurlijk uit kan gaan zien. Na het modellen komt het unwrappen en het texturen. Dit is altijd leuk om te doen, omdat dan je model van een grijze massa naar iets kleurrijks gaat!

Riggen

Nadat ik het modellen en texturen had afgerond, ben ik bezig gegaan met het riggen van mijn beer. Met riggen zet je een soort van skelet in je model waarmee je, later bij het animeren, je model kan bewegen. De rig kan je zo simpel of zo ingewikkeld maken als je zelf wilt. Ik heb gekozen om mijn rig niet al te ingewikkeld te maken, omdat het alleen maar voor een loop animatie was en niet iets heel moeilijks.

Animeren

Toen het riggen klaar was, kon ik eindelijk beginnen met het animeren. Alleen een loop animatie is natuurlijk een beetje saai. Dus nadat ik mijn loop animatie had afgerond, en ik nog tijd over had, heb ik nog een vlinder toegevoegd die om de beer heen vliegt. Dit was erg leuk om te maken, omdat de beer hierdoor wat meer gaat leven en meer een karakter krijgt. Ik heb om alles nog wat meer af te maken er nog een kleine scene omheen gemaakt, zodat het allemaal wat meer sfeer krijgt. En dit is het uiteindelijke resultaat na een week:

   

Tot nu toe leer ik veel op mijn stage bij ByYourSite en kijk ik ook erg uit naar de komende maanden!

even overleggen?

050 588 54 50 info@byyoursite.nl
Westerhaven 13-1 || 9718 AW Groningen

info@byyoursite.nl | 050 588 54 50