Videospellen en applicaties ontwikkelen in Unity

Martijn | 30 april 2018

Een van de dingen die je nodig hebt om een game te maken is een game engine. Wij hebben bij ByYourSite de keuze gemaakt voor Unity. Unity is multiplatform game engine die ontwikkeld is door Unity Technologies uit Denemarken. Met Unity kunnen 2D- en 3D videospellen en applicaties worden gemaakt. In 2005 werd Unity voor het eerst aangekondigd voor Apple’s OS X en sindsdien is dit uitgebreid naar 27 platformen waaronder Windows, iOS, Android, Playstation 4 en verschillende VR platformen.

Editor en assets

Unity is gratis te downloaden voor iedereen die interesse heeft. De editor van Unity vormt het hart van het pakket en maakt het mogelijk volledige games te maken. In de editor kan men een game bouwen, bekijken, testen en exporteren naar het gewenste platform. Dit exporteren wordt uitgevoerd door het combineren van assets en scripts.


Onder assets verstaan we alle bestanden die gecombineerd worden tot een spel zoals textures, 3D models, animaties, scripts, sounds en movies. Unity ondersteunt verschillende formaten voor de diverse assets en kan omgaan met bestanden van onder andere 3D studio max, Blender, Maya en Photoshop. Mocht men zelf geen assets kunnen maken, dan is er altijd nog de optie om deze te downloaden via de Unity Assets store. Hier is een ruim aanbod te vinden van verschillende assets. Soms zijn deze gratis te verkrijgen, maar er zijn ook betaalde assets.


Ook ByYourSite en met name haar zusterbedrijf Idle Hands Productions is druk bezig met onder andere Unity en het genereren van assets. Zo hebben wij MapFormer gerealiseerd, een real-time 3D map renderer. Dit is een Unity plugin waarmee een 3D-wereld kan worden gecreëerd op basis van OpenstreetMap. Kijk voor meer informatie over de mogelijkheden van MapFormer op de bijbehorende website.


Spellen

Maar wat voor spellen zijn er dan gemaakt in Unity? De meest bekende is Pokémon GO. Dit spel kwam uit in 2016 en was direct een enorm succes. Pokémon GO is een zogenaamd Free to Play AR game, wat aangeeft dat dit spel gratis is te downloaden. In 2017 was het spel al ongeveer 750 miljoen keer gedownload, wat de reusachtige populariteit aangeeft.


Andere bekende spellen die zijn gemaakt in Unity zijn: City Skyline, Super Mario Run en Rollercoaster tycoon world.

Toekomst van Unity

Unity is de laatste jaren flink gegroeid, vooral 2017 was een groot jaar voor Unity. Niet alleen is er een grote nieuwe release met veel updates uitgebracht, ook ontving men een investering van 400 miljoen dollar afkomstig van investeringsfonds Silver Lake. De helft van deze investering zal worden gebruikt voor de groei van het bedrijf. Men verwacht dat Unity de komende jaren niet alleen qua gaming zal gaan groeien, maar vooral ook op het gebied van Virtual en Augmented reality. Ook wij denken dat dit de richting is dat Unity op zal gaan. Daarom zijn we aantal jaren geleden begonnen met het zetten van de eerste stappen in de VR-wereld. Sinds vorig jaar hebben we een Hololens in ons bezit en focussen we ons ook op Augmented reality.

Ben jij ook nieuwsgierig naar alle mogelijkheden of geïnteresseerd in een demonstratie? Neem dan contact met ons op!

050 588 54 50 | info@byyoursite.nl

even overleggen?

050 588 54 50 info@byyoursite.nl
Westerhaven 13-1 || 9718 AW Groningen

info@byyoursite.nl | 050 588 54 50