Thuiswerken tijdens de stageperiode

Marit | 26 oktober 2020

Mijn naam is Marit Bouma en ik ben weer terug bij ByYourSite voor mijn tweede stage! Ik ben 18 jaar oud en mijn opleiding is mediavormgeving. Alleen leer ik hier niet alleen over mediavormgeving, maar ook over iets wat ik veel leuker vind: game design! In dit blog vertel ik  over mijn ervaring met het thuiswerken tijdens mijn stageperiode bij ByYourSite.

Terug bij ByYourSite

Tijdens mijn eerste stage heb ik veel nieuwe dingen kunnen leren bij ByYourSite en ik ben erg blij dat ik de kans heb gekregen om nog een keer een stage te mogen lopen bij dit leuke team. In mijn vorige stage begon ik met het leren van een nieuw programma: Blender. Het wordt grotendeels gebruikt om 3D modellen te maken. Hiervan heb ik de basis goed leren kennen tijdens mijn eerste stage. Nu is het voor mij een eitje om modellen te bouwen, juist omdat ik in het begin zoveel heb geoefend.

Ik begon mijn tweede stage bij ByYourSite dit jaar in begin februari. Toen was alles nog normaal. Je kon met de bus, je kon op een terrasje een drankje drinken, afspreken met een groepje vrienden. Daar kwam snel verandering in toen maart aanbrak en het virus Nederland in zijn houdgreep nam. Vanaf toen werd het de nieuwe norm om vanuit huis te werken. Maar gaat dat ook goed tijdens een stage?

Thuiswerken

Het thuiswerken kan voor problemen zorgen door veel verschillende redenen. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat iemand geen rustige werkplek thuis heeft. Gelukkig had ik hier totaal geen last van. Ik had een goede computer waar ik me rustig kon bezighouden met het leren van 3D modelling. Ook al werk ik sinds maart thuis, dat betekent niet dat ik minder heb kunnen doen of minder heb kunnen leren. Natuurlijk is het wel anders dan op kantoor werken.

In plaats van bij elkaar gaan zitten in de vergaderruimte, wordt er tegenwoordig een meeting in Teams geopend. Geen praatje meer bij de koffiemachine, niet meer samen lunchen. Als je een probleem hebt, dan stuur je een berichtje. Het is het nieuwe normaal, iets waar iedereen aan heeft moeten wennen. Toch zijn er ook voordelen. Je hoeft bijvoorbeeld niet meer te reizen naar het kantoor, dus je kan direct beginnen met je werk.

Stage

In mijn eerste stage, maar nu ook tijdens mijn tweede stage, ben ik veel bezig geweest met het maken van 3D modellen voor een binnenkort te lanceren game van Idle Hands, het gamebedrijf binnen ByYourSite. Er wordt hard gewerkt door het hele team, zodat we het spel zo snel mogelijk kunnen voltooien. Ik vind het zelf erg leuk om echt te werken aan een spel. Aan het begin van mijn stage had ik nog nooit een 3D model gemaakt, dus ik wist niet of ik het wel leuk zou gaan vinden. Gelukkig heb ik snel veel nieuwe dingen kunnen leren en deze in praktijk kunnen gebruiken. Hoe meer ik werk aan dit spel, hoe vaker ik me bedenk hoe leuk het zou zijn als ik dit mijn hele leven kon doen. Het is super leerzaam om mee te werken aan het spel.

Hierboven zie je een aantal modellen die ik heb gemaakt. Niet alles wat ik maak wordt gebruikt, maar elk model dat ik maak is een goede oefening. De komende weken ga ik bezig met het maken van textures en nog meer modellen, ik heb er zin in!

Tot slot

Ik denk dat stage lopen en thuiswerken goed samen kunnen gaan. Ik heb na een half jaar geen problemen ondervonden, behalve dat het wel anders is dan wanneer je op kantoor zou zitten. Zo’n sfeer kun je thuis niet creëren. Nog steeds vind ik het super leuk en leerzaam om stage te lopen bij By Your Site. Ik heb veel nieuwe dingen geleerd die ik straks ook voor mijn eindexamen kan gebruiken.

even overleggen?

050 588 54 50 info@byyoursite.nl
Westerhaven 13-1 || 9718 AW Groningen

info@byyoursite.nl | 050 588 54 50