Emerce Tech Live!

Evert | 12 juni 2017

Door Evert Kuipers | 12 juni 2017

Op dinsdag 30 mei vond de eerste editie van Emerce Tech Live! plaats in de Beurs van Berlage in Amsterdam. In totaal hebben 75 sprekers verteld over de nieuwste technologieën en de succesvolle toepassingen ervan in business en marketing. Mobile conference, Internet of Things, eSecurity en The VR Event. ByYourSite was hier natuurlijk bij aanwezig!

Virtual Reality

Zowel voor consumenten als in zakelijke markt ontwikkelt Virtual Reality (VR) zich in razend tempo. In vergelijking met andere consumentenproducten is het aantal gebruikers van VR-producten nog nooit zo hoog geweest. De grens van 50.000 gebruikers werd bijvoorbeeld in no-time gehaald ten opzichte van de televisie en telefoon.

Consumenten wanen zich met een cardboard in een 3D-wereld met de app Google Maps. Voor de high-end gebruikers en de zakelijke markt zorgt de HTC Vive voor de beste 3D-ervaring op dit moment. Voor nu geldt dat hoe beter de kwaliteit is, hoe duurder het product is. De verwachting is dat dit op korte termijn zal gaan veranderen. Doordat de prijzen van de VR-headsets voor consumenten snel zullen gaan dalen, zal de markt groeien. De toenemende vraag gaat een positieve invloed hebben op de ontwikkeling van apps, apparaten en de technologie van VR.

Als de trends die we zien zich doorzetten, dan staat ons nog veel moois te wachten in de toekomst. De Daydream View VR-bril van Google gaat een grote hit worden voor de consumentenmarkt. Dit is hét alternatief voor de goedkope cardboards en de high-end HTC Vive.

Voorbeelden van interessante VR-campagnes:

DigitasLBi heeft een VR-ervaring gelanceerd voor de conceptauto VISION E van Skoda:

MediaMonks heeft voor Audi een interactie VR-beleving ontwikkeld:

Cybersecurity

In haar presentatie over identiteitsfraude gaf schrijfster Maria Genova een korte introductie over de verschillende vormen van identiteitsfraude, de mogelijke gevolgen en manieren om fraude tegen te gaan. Hoewel de informatie erg basis van opzet was, gaf het een mooi overzicht van de huidige stand van zaken in de wereld van de online fraude met betrekking tot identiteit. Het was ongetwijfeld een eye-opener voor vele aanwezigen tijdens de presentatie. Met name de praktijkervaringen van Maria en haar interviews met hackers maakte het geheel interessant en relevant.

Tijdens de presentatie over IT-security werd ons informatie gegeven over de werkwijze van hackers en hoe je hiertegen te wapenen als bedrijf. Veel van de besproken zaken gingen – net als bij de presentatie over identiteitsfraude – over het voorkomen van fraude. Daar heeft een bedrijf natuurlijk niets aan op het moment dat een hack heeft plaatsgevonden, maar toont wel aan hoe belangrijk het is alert te blijven. Er werd verder een inkijk gegeven in de manier waarop digital forensics en analyse wordt uitgevoerd en welke mogelijkheden er dan tot je beschikking zijn.

Chatbots

Nog een interessante ontwikkeling zijn de diverse chatbots die steeds meer in gebruik raken en de toepassing daarvan op andere gebieden dan de traditionele vraag-en-antwoord use cases. De gegeven presentatie is eerder op andere beurzen getoond en via YouTube te bekijken:

Alper Çugun: The UX of messaging and chatbots[/fusion_text][youtube id=”xOPl9c9PGxM” width=”750″ height=”450″ autoplay=”no” api_params=”” class=””][fusion_text]Met name de uitsmijter van Alper gaf goed aan welke kant de bots op gaan i.c.m. recente ontwikkelingen: de chatbot is volgens hem de UI (User Interface) van AI (Artificiële Intelligentie). Wij zullen dus meer en meer in contact komen met bots en de toepassingen ervan zullen steeds uitgebreider worden. Een mooi overzicht samen met enkele chatbots van Nederlandse bodem is te vinden via

http://www.marketingfacts.nl/berichten/dit-is-de-stand-van-zaken-van-chatbots-in-nederland

Conclusie

Voor een eerste keer dat het event georganiseerd is, heeft Emerce Tech Live! interessante onderwerpen en bedrijven weten te vinden om presentaties te geven. Onderwerpen als cybersecurity, klantbeleving en Virtual Reality zijn actueel en voor veel partijen interessant om meer over te weten. Helaas was het niveau van de inhoud van de presentaties erg laag. De inhoud van de meeste presentaties is niet anders dan een vergelijkbaar event twee jaar terug. Hopelijk biedt het event volgende keer meer inhoudelijke informatie, dan zijn we zeker weer van de partij!

even overleggen?

050 588 54 50 info@byyoursite.nl
Westerhaven 13-1 || 9718 AW Groningen

info@byyoursite.nl | 050 588 54 50