Werken op afstand vanuit Berlijn

Oud medewerker | 29 juni 2015

All work & no play?

We willen met onze nieuws sectie meer doen dan alleen het hebben over de producten die we maken. Daarom nemen we deze keer een kijkje achter de schermen en kijken we een weekje mee met onze project- manager en seo specialist Pieter.

Naast zijn liefde voor alles wat met Google te maken heeft, houdt hij ook van reizen en ging hij maar al te graag de uitdaging aan om op afstand te werken vanuit één van de mooiste steden in Europa, namelijk: Berlijn!

Waarom werken in Berlijn?

We zijn ervan overtuigd dat niet alle kennis kan worden opgedaan vanuit je bureaustoel. Naast het bezoeken van conferenties bieden we daarom ons team ook de mogelijkheid om te werken op afstand.

Berlijn is nog altijd een snel groeiende stad en biedt ruimte voor veel start-ups en online bedrijven. Niet zo gek dus dat de keuze al snel viel op deze indrukwekkende metropool. Daarnaast biedt het werken in een buitenlandse stad een andere dynamiek waardoor je meer stil gaat staan bij efficiënt werken en een goede communicatie op afstand.

Werken op afstand… werkt dat wel?

Uiteraard zijn er wat obstakels te overbruggen wanneer je opeens niet meer langs je collega’s kunt lopen om het één en ander te bespreken. Gelukkig biedt het werken in onze branche vele mogelijkheden en is een Skype verbinding met beeld snel gelegd.

Een interessante leerles was echter wel dat het internet in een hotel of koffiebar niet altijd even betrouwbaar is. Zo wordt er vaak veel afgesnoept van de snelheid waardoor het communiceren via videochat bijvoorbeeld niet altijd even soepel verloopt. Des te meer reden dus om tussen andere werkende mensen te gaan zitten op een flexplek bij één van de vele aanbieders in de stad.

even overleggen?

050 588 54 50 info@byyoursite.nl
Westerhaven 13-1 || 9718 AW Groningen

info@byyoursite.nl | 050 588 54 50