Personeelszaken tijdens de coronacrisis

Olivia | 05 januari 2021

Opeens is het bijna normaal dat kantoorpanden leeg staan en dat zolder- of waskamers zijn omgebouwd tot homeoffices, of dat er een werkplek is ingericht aan keuken- of eettafel. Dat maakt het balanceren tussen werk en privé aan de ene kant makkelijker: je bent meer thuis en als je de webcam uitzet en de (virtuele) deur van je thuiskantoor uitstapt, laat je het werk achter je. Er is ook een keerzijde: door de dunne scheidslijn is het vinden van een goede balans soms een hele uitdaging.

De ene medewerker vindt het heerlijk om niet meer te hoeven reizen. Een ander vindt het maar zwaar om blije gezichten van collega’s niet meer om het hoekje van de deurpost te zien. Sta jij wel eens stil bij deze grote verandering? Wordt het thuiswerken het nieuwe kantoor werken? Komt er een combinatie van een aantal dagen thuis en een aantal dagen op kantoor? Hoe ligt die verhouding dan, en welke stappen moeten werkgever en werknemer hiervoor zetten? Het is duidelijk dat de afgelopen tijd veel onzekerheid en vragen heeft opgewekt. Juist nu is het belangrijk om dit bespreekbaar te maken.

Werkzaamheden

Na mijn afstudeerstage ben ik als HR-adviseur begonnen binnen ByYourSite. Ik ondersteun het denkproces, zodat HR-gerelateerde onderwerpen kunnen worden aangepakt. Dit doe ik bijvoorbeeld door het afnemen van enquêtes onder de medewerkers om een beter beeld te krijgen van wat zij belangrijk vinden. Bij het bestuderen van HR-gerelateerde onderwerpen is het belangrijk om het personeel daarin te betrekken, het gaat immers om het personeel het beste te laten functioneren, waardoor de organisatie het beste kan draaien.

Tot slot

Worstel jij als werkgever of werknemer met de veranderingen door het coronavirus? Maak dit bespreekbaar bij je leidinggevende of collega’s. Het delen van ervaringen zorgt ervoor dat er nieuw inzichten worden ontwikkeld om in deze tijd de obstakels te overwinnen.

Ik kijk uit naar alle interessante en leuke uitdagingen die ik nog ga tegenkomen binnen ByYourSite en hoop in een volgende blog nog meer HR tips met jullie te kunnen delen.

even overleggen?

050 588 54 50 info@byyoursite.nl
Westerhaven 13-1 || 9718 AW Groningen

info@byyoursite.nl | 050 588 54 50